Top Social

VADELMAJUUSTOKAKKU

maanantai 18. huhtikuuta 2016


Nyt luvassa reseptiä aivan mielettömän hyvään vadelmajuustokakkuun! Kyseisestä reseptistä löytyy monenlaisia variaatioita muun muassa keksien suhteen, mutta näillä ainesosa määrillä tulee ainaskin erittäin onnistunutta ja hyvää. Joitain juustokakkuja oon tehnyt itse myös digestive kekseillä, jotka nekin sopivat hyvin pohjaan. Vaihtelu virkistää, kannattaa kokeilla vähän erityylisiäkin.

Pohja:

150g kaurakeksejä
70 g voita


Täyte: 

200g pakastevadelmia
5 liivatelehteä
1 prk vispikermaa
250g vaniljarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2tl vaniliinisokeria


Muserra keksit pieneksi astiaan, sulata voi ja lisää se keksimurskan joukkoon. Voitele irtopohjavuoka kauttaaltaan. Painele keksirasva-seos tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se sitten hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.


Kuumenna vadelmat kattilassa kokoajan sekoittaen, kiehauta 2 minuuttia ja anna sen jälkeen jäähtyä. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään ja anna olla siellä vähintään 5 minuuttia.


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sitten keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniliinisokeri sekä vadelmat.


Kiehauta 2 rkl vettä, jonka jälkeen puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata lehdet kuumaan veteen. Lisää neste seoksen joukkoon huolellisesti sekoitellen.


Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita. Kaada tämän jälkeen täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna sitten hyytyä jääkaapissa yön ylitse. Halutessasi voit lisätä tuoreita vadelmia kakun päälle koristeeksi.

Nytpä siis vain kokeilemaan. Kunhan liivatteen kanssa on tarkkana ja sekoittamisen suhteen, niin tämä kakkuhan varmasti onnistuu. Aivan parasta! Mulla tulee aika vähän leivottua, mutta silloin kun leivon niin useimmiten tekee mieli juurikin juustokakkua. Oon tehnyt sitä vadelma, mango -ja pätkistäytteillä, mutta kyllä tää on yks parhaista ehdottomasti. Pätkisjuustokakku oli mun mieleen aivan liian äklömakea. Mitä mieltä te olette juustokakuista?  Mikä on teidän suosikkitäytteenne?

SATU
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti