Top Social

VIIMEAIKOJEN KAUHUN HETKIÄ

maanantai 24. lokakuuta 2016

Heippa! Viikot kuluu ihan hurjaa vauhtia tässä arjen keskellä. Mun päivät on menny todella arkisesti ja itseasiassa tänään mä hoksahdinkin siihen, miten mun juurikasvu on päässyt kasvamaan ja kulmat pitäs nyppiä, miten varpaankynsien lakat on kulunu ja talvirenkaiden vaihtokin pitäs pian hoitaa. On niin paljon asioita, mitä ei oo viimeaikoina edes tajunnut huolehtia. Lähinnä itsestä huolehtiminen on viimeaikoina jäänyt toissijaiseksi tai no, lähinnä tän ulkonäön suhteen. Mutta onneksi autonrenkaiden vaihto kuulemma on ainakin jo hoidossa!

Miksi sitten otsikko puhui kauhun hetkistä, niin meidän taloyhtiössä on ollut viimeviikon aikaan tuholaisongelmaa. Meillä on yhteinen Facebook -ryhmä, missä aika pian tän ongelman synnyttyä alkoi tulla keskustelua aiheesta ja hoksahdinpa sitten itsekin, että meidän olohuoneessa tuli aiemman siivouksen yhteydessä vastaan jokin pienenpieni ötökkä. Toisen asukkaan mahdolliseen torakkaongelmaan suhteutettuna tää vaikuttaa pieneltä, mutta silti meille todella todella inhottavalta ja ahdistavalta. Vielä kun on näin ötökkäkammoinen, nii ei oo tehny hyvää mun mielelle. Päätinpä sitten yks aamu kaikkien niiden keskustelujen jälkeen katsoa meidän kylppärin lattiat ja muutenkin tarkemmin myös meidän asunnon lattioita. Ja mitä karmivaa sit yhtäkkiä näinkään, yhteensä kolme pientä tummaa ötökkää kävelemässä heti kun löin valot päälle.

Alusta asti selvää oli, että ötökät tulivat vessan lattiakaivosta. Sieltä kiipesivät kynnyksen yli myös eteiseen ja olohuoneeseen. Rupesin epäilemään meidän viimeaikaista siivouksen laiminlyöntiä, vaikken nyt sitä periaatteessa edes kuvitellut järjen kanssa ongelmaksi. Mutta olihan meillä nyt ollut hieman pölyisempää kuin tavallisesti. Mutta kun asunto oli kolmeen kertaan imuroitu ja pari kertaa mopattu, tuuletettu ja siivottu totaalisen puhtaaksi - pari päivää myöhemmin näitä pieniä alivuokralaisia tallusteli jälleen kaksinkappalein kylpyhuoneessa, niin tuntui ettei voi olla todellista.

Olin niin pelästynyt ja kuvittelin niiden tietysti heti olevan kaikista pahinta eli luteita. Mä otin yhteyttä naapuriin ja isännöitsijään. Naapurin suosittelemana sainkin hyvin nopeasti tuholaistorjujan tänne käymään, joka löysi kuin löysikin yhden pienen yksilön meidän wc:n lattialta. Tän lisäksi mä olin onnistunut ottamaan videota kyseisistä elukoista, sillä kuvista ei saanut selvää ja kun yritin niitä pyydystää kuppiin, ne ruvesivat ikäänkuin hyppimään. Mikä teki hommasta vielä inhottavampaa! Onneksi tuholaistorjuja tokaisi näiden olevan Jäytiäisiä ja kannusti meitä ostamaan Bio-Kill - myrkytysaineen, jonka tulisi auttaa tähän tuholaisongelmaan. Tämä laji ei hänen mukaansa ole haitallinen, mutta tietysti ikävä kun sisätiloihin eivät tietystikään kuuluisi. Ne eivät elä ihmisen verellä, eivätkä elä kuivissa paikoissa.

Miksi sitten ne viihtyvät meidän parivuotta sitten valmistuneessa talossa, niin kuulemma siksi, että rakenteissa ilmenee vielä rakennekosteutta, mikä saa pidettyä nämä ötökät vielä toistaiseksi hengissä. Nytpä siis meidän pitää hankkia kyseistä ainetta, jos vaikka tällä saataisiin kokonaan torjuttua - vaikkei nyt (puuta koputtaen) niitä ole tuholaistarkastajan käynnin jälkeen näkynytkään. Jospa tää jäis nyt taakse ja voitas jatkaa ihan kaksin täällä kämpässä elämistä, täällä kun ei kaivata pienen pieniä ikäviä alivuokralaisia!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti