Top Social

HOMEMADE RELATIONSHIP HAMBURGERS AND FAKE CHIPS

torstai 7. heinäkuuta 2016
Kamppaillaanko siellä ruudun takana sen fiiliksen kanssa, et tekee mieli ihan hirveesti jotain hyvää ja herkullista ruokaa, muttet kuitenkaan halua mitään kauheen rasvaista tai sellaista hirmu raskasta pikaruokaa. Tiiättekö, mulla tää fiilis johtaa yleensä siihen, että silloin syödään tortilloita, itsetehtyä pizzaa tai tän kaltaisia itsetehtyjä hampurilaisia ja nytpä kokeilin vielä niin sanottuja valeranskalaisia eli bataattiranskalaisia! Nää ranskikset muuten jako mielipiteet täällä meidän keittiössä, miten teillä?


SÄMPYLÄT:   ( n. 15 kappaletta )

5dl maitoa // 1tl suolaa // 1rkl sokeria // 1/2 dl öljyä // 1 pussi kuivahiivaa = 50g // 10-12 dl vehnäjauhoja

¤ Lisää suola, sokeri, öljy ja hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, muista huomioida riittävän lämmin neste!
¤ Lisää jauhot ja alusta pehmeää taikinaa vähintään 5 minuuttia. Anna sämpylöiden kohota rauhassa liinan alla lämpimässä.
¤ Leivo tasapaksu tanko ja jaa se noin 15 osaan. Pyöritä pyöreiksi ja nosta pellille.
¤ Anna sämpylöiden kohota vielä pellillä liinalla peitettynä.
¤ Paista 225°C:ssa 12-15 minuuttia välillä seuraillen.

JAUHELIHAPIHVIT:

1 1/2 dl maitoa // 1dl korppujauhoja // 1 sipuli // 1 kananmuna // 1tl suolaa // 2tl aromisuolaa // 1tl pippuriseosta // 400 g naudan jauhelihaa

¤ Sekoita korppujauhot maitoon ja anna imeytyä.
¤Kuori sipuli ja hienonna se. Paista sipuli pannulla, jotta se pehmenee.
¤ Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoihin. Sekoita tasaiseksi.
¤ Taiteile seoksesta sopivankokoisia jauhelihapihvejä.
¤ Paista pihvit 200°C:ssa n. 20 minuuttia.

BATAATTI RANSKIKSET:

Yksi keskikokoinen bataatti (2-3 :lle henkilölle) // 1tl suolaa // 1tl grillimaustetta // 1tl paprikajauhetta // öljyä // 1rkl korppujauhoja

¤ Leikkaa bataatista tikunmallisia viipaleita ja huuhtele ne rauhallisesti kylmässä vedessä.
¤ Kuivaa ranskikset talouspaperilla ja laita ne tyhjään astiaan.
¤ Lisää mausteet ja öljy bataattiranskiksiin ja pyörittele sekaisin.
¤ Laita ranskikset leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasolla 225°C, vähintään puolen tunnin ajan. Muista tarkkailla väriä ja rapeutta! Vältä uunin yläosaa, mikäli näyttää että ne alkavat palaa.

Vinkki! Mikäli tuntuu, että ranskikset jäävät liian pehmeiksi ja haluat niistä rapeampia, liuota bataattia puolentunnin ajan kylmässä vedessä ennen sen paloittelemista.

SATU
4 kommenttia on "HOMEMADE RELATIONSHIP HAMBURGERS AND FAKE CHIPS"
  1. Vitsti kotona tehty näyttää aina niin järjettömän hyvälle, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä muuta! Ja parasta onkin, kun tietää ruoan sisällön tarkalleen ja saa siihen juuri sen kaltaisen sisällön mitä haluaa! :-) Kiitos kommentistasi! :-)<3

      Poista
  2. Nam! :P Me tehdään kasn välillä hampurilaisia ite, teen sämpylät& pihvit& ranskikset ja T vaan grillaa pihvit grillissä :) Oon viimeks koittanut bataattiranskiksia Nycissä talvella ja niissäkin on ihan hirveesti eroja.. pitäis kokeilla niitäkin ite :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi kuulostaa hyvältä myös noin grillissä valmistettuna!! Mä tein ensimmäisen erän keväällä ja ne oli tosi kamalia. Nyt tein uudemman ja erilaisella reseptillä, niin tuli hyviä! Miesystävä ei kyllä vieläkään ihastunut ihan bataatin makuun itseensä ,mutta mä kyllä tykkäsin. Kivaa vaihtelua! :-)

      Poista