Top Social

KINDERPIIRAKKA

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Viimeviikkojen aikana meidän arjessa on alkanut näkyä yhä enemmän ruoanlaittoa ja leivontaa. Teen meillä pääsääntöisesti ruoat itse, lukuunottamatta niitä kertoja kun ollaan Juuson kanssa sovittu et se tekee tai tulee haettua ruokaa. Minkäänlaisia kaupan einesruokia meillä ei oikeastaan syödä. Liekkö syy huonoissa ilmoissa vai missä, mutta oon alkanut myös leipoa enemmän suhteessa entiseen. Välillä tulee tehtyä leipää, mutta harvemmin piirakoita ja kakkuja. En oo kauhee täytekakkujen tai super - äklömakeiden - kakkujen ystävä, mutta yksi makea resepti on pyörinyt mielessä jo pidemmän aikaa. Ja otsikosta päätellen huomasittekin, että tää resepti oli juurikin Kinderpiirakka!

Kun päätän alkaa leipomaan, mä useimmiten vertaan muutamia samankaltaisia reseptejä netissä. Mulla on vähän sellanen tapa soveltaa joitain ohjeita tai muuttaa niitä kotona olevien ainesten mukaan. Kuitenkin sieltä kaupasta tulee usein käytyä hakemassa ne pakolliset leivonta-aineet, mitä kotoa ei löydy. Ainahan jotain uupuu kuten tiedätte. Tähän reseptiin törmäsin Tarun Taikakakut - blogissa, jota seuraan aktiivisesti ja mistä löydän usein helppoja ja maistuvia reseptejä! Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, mikäli kyseinen blogi on teille vieras entuudestaan. Mutta nyt itse piirakan valmistukseen.


PIIRAKKAPOHJA:     (pellillinen)


6dl sokeria // 5dl vehnäjauhoja // 2tl vaniljasokeria // 4tl leivinjauhetta // 6rkl tummaa kaakaojauhetta // 3dl kiehuvaa vettä // 300g sulatettua voita tai margariinia // 4 munaa


¤ Sekoita keskenään sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe.

¤ Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon.
¤ Lisää puukauhalla sekoittaen munat yksitellen taikinaan.
¤Paista 200°C :ssa noin 30-35 minuuttia.

Muista jäähdyttää pohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittamista.


VOIKREEMI:


150g voita // 5dl tomusokeria // 4tl vaniljasokeria // 2 keltuaista


¤ Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10min).
¤ Lisää joukkoon vaniljasokeri ja keltuaiset yksittäin. Vatkaa vielä hetki.

¤ Levitä notkea kreemi jäähdytetyn piirakkapohjan päälle. Laita tämä sitten jääkaappiin/pakasteeseen suklaan sulatuksen ajaksi, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

KUORRUTUS:


200 - 250g maitosuklaata sulatettuna

( valkosuklaata / nonparelleja / pähkinärouhetta )

¤ Sulata suklaa mikrossa ja levitä sitten kovettuneen voikreemin päälle.


Vinkki! Kannattaa levittää suklaa useammassa erässä kreemin päälle, jottei se ehdi jähmettyä kerralla kaadettuna keskenkaiken. Itse sulatin levyllisen Fazerin maitosuklaata ja riitti juurikin päällisen kuorruttamiseen erissä.


SATU
2 kommenttia on "KINDERPIIRAKKA"
  1. Näyttää ja kuulostaa superhyvälle! Onko tää ihan överimakea? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo sanotaanko että kuten mokkapalat! Makea päällinen, mut ei niinkun daim-kakku! Ite en saata sitä syödä juurikin överimakeuden vuoksi. :-)

      Poista