Top Social

KOLI NATIONAL PARK

tiistai 3. heinäkuuta 2018
Kuva: Mäkrävaara, Koli
Kolin kansallispuisto on ihana! Aina kun käydään Kolilla mökkeileen, niin mulla on joka kerta mielessä ensimmäisenä et voidaanko käydä samalla ihasteleen näitä maisemia. Tää maisema Pielisjärvelle on niin kaunis! Tälläkin kertaa meidän poislähtiessä mietin jo, voitaisko tulla seuraavalla kertaa piknik eväiden kans tänne kallioille istuskeleen. Enkä usko et ihmettelette yhtään, miksi?

Juhannuksen aikaan me päätettiin kohdistaa yhdelle päivää ulkoilua Kolin Kansallispuiston maisemissa. Jätettiin auto Kolin rinteiden alle parkkiin ja suunnattiin alkuun rinteiden yläosaan, missä sijaitsee myös Sokos Hotel Koli. Sinne olis päässyt ilmaisella näköalahissillä, joka kulkee rinnettä pitkin - mutta me päätettiin ottaa jalat alle ja kävellä Kiron kans portaita pitkin ylös. Ylhäältä pääsee suoraan muutamille näköalapaikoille ja jo muutamien portaiden jälkeen voit kiivetä kallioille, mistä näköyhteys järvelle on jo uskomaton.

Me päätettiin kuitenkin kiertää tälläkertaa Ukko-Koli, Akka-Koli, Paha-Koli ja lopuksi käveltiin vielä Mäkrävaaraan asti. Kävelyä tälle päivää kertyi n. 11 kilometriä. Eikä siis ihme, että kävely tuntui raskaalta ja loppu vaiheessa meinasi usko loppua jaksamisen suhteen. Tässä maastossa kilometrikin tuntuu tosi raskaalta, jos se on lähinnä pelkkää nousua. Onneksi välissä kuitenkin vähän tasaisempaa myös, eikä meillä ollut mikään kiire. Vesipullo olis saanu olla kyllä mukana, mutta perus olla jälkiviisas ja unohtaa tää. Omaa tahtia käveltiin eteenpäin ja pysähdeltiin aina ihasteleen näitä maisemia. Minä sit taas valokuvaamaan ja yrittään saada välittyyn tää kaunis luonto. Aina se ei oo helppoa, mutta täällä se oli yllättävänkin - koska luonto täällä on vaan yksinkertaisesti niin kaunista! Mutta nyt kuvien pariin <3





















Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti