Top Social

EUROOPPA HALTUUN 1/2

torstai 2. elokuuta 2018
Mun blogi on viimeaikoina alkanut kallistua hurjasti matkustamisen, matkakohteiden ja matkavinkkien ympärille. Siksipä ajattelinkin et vois olla kiva käydä vähän läpi yleisesti paikkoja - missä mä olenkaan tähän mennessä matkustanut. Tuun jakaan teidän kans nyt lähinnä Euroopan alueen matkakohteita, missä oon vieraillut sekä mielipiteitä näistä kaupungeista. Ootteko valmiita, tästä ne lähtee?

ENGLANTI (Lontoo)

Suurkaupunki, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Joulun alla ihan uskomaton, jokaisen pitäs kokea se kerran elämässä. Ennen joulua järjestettävä Winter Wonderland. Ystävälliset ihmiset, pieniä kahviloita ja ravintoloita, laaja kulttuuritarjonta ja historiaa, jokapuolella postikorttimaisen kauniita rakennuksia ja paljon nähtävää. Niin paljon käveltyjä askelia ja nähtyjä nähtävyyksiä ja puistoja. Olispa ihana joskus kesäaikaan päästä Piknikille edes yhdelle Lontoon puistoista. Runsaat shoppailumahdollisuudet ja vilkas iltaelämä. Ihana kaupunki, jäit ehdottomasti mieleen! Tuun tekeen myös myöhemmin erillisen postauksen vielä Lontooseen liittyen.


PORTUGALI (Lissabon, Cascais)

Värikäs suurkaupunki, mistä löydät mitä tahansa. Merenrannalla sijaitseva suurkaupunki, jossa vilkas katukuva. Iltaisin kannattaa jopa välttää yksin liikkumista syrjäisemmillä kaduilla. Paljon huumeiden myyjiä katukuvassa, mutta jättää kyllä rauhaan kun kieltäytyy kohteliaasti. Paljon tapahtumia ja kulttuurielämää, kauppakeskuksia, värikkäitä rakennuksia ja ihasteltavaa sekä pieniä matkamuistomyymälöitä. Vilkas liikenne ja ystävällisiä ihmisiä. Kielitaito paikallisilla alueittain jopa heikkoa, puhuvat portugalia. Postikortit kaupungista jäi lähettämättä mm. siksi, etten paikallisten asukkaiden kielitaidon vuoksi saanut ostettua postimerkkejä mistään. Näitä oli myös vaikea löytää liikkeistä.

Puolentunnin junamatkan päässä ihastuttava pieni kaupunki ja kuvankaunis ranta Cascaisissa. Edullinen hintataso. Kannattaa suosia takseja, niillä edullista liikkua paikasta toiseen. Vesiurheilumahdollisuudet ja historiallisia rakennuksia. Rentoja rantabaareja.

Molemmat jättivät kauniin ja mukavan fiiliksen paikasta. Silti vajaassa viikossa tuntui, ettei ehtinyt kaupungista nähdä kuin murto-osan. Ehkä joskus tulee vielä palattua takaisin, kenties? Kiinnostaisko postaus Lissabonin ja Cascaisin reissuun liittyen?


ESPANJA (Cran Canaria x2, Ibiza, Pineda de Mar, Barcelona)

Cran Canaria ei tehnyt muhun kovinkaan suurta vaikutusta. Ensimmäisen kerran täällä käydessä olin vielä pienilapsi ja toisella kertaa käytiin ensimmäinen ulkomaanmatka mun miesystävän kans yhdessä. Suomalaisia ja pohjoismaisia turisteja paljon ja oman kielen tunnistaa nopeasti jo katukuvasta. Oltiin lähellä Puerto de Moganin kylää, joka oli sinänsä ihana pieni kylä merenrannalla. Saaren pääkaupungissa kuitenkin suuremmat ostosmahdollisuudet ja vilkkaampi elämä. Sopii kyllä rantalomailuun hyvin, mikäli ei sen kummenpaa historiaa tai kulttuuritarjontaa kaipaile.

Ibizalla käytiin mun siskon kanssa viikon verran ja tän paikan mä muistan kristallinkirkkaista vesistä ja rennosta tunnelmasta San Antoniossa. Oltiin tää viikko juurikin saaren bilepuolella, joten kaupunki juhli käytännössä ympärivuorokauden. Erilaiset firmat järjestivät niin kansainvälisten artistien keikkoja ja niihin yhdistettyjä bileitä kuin venebileitä, allasbileitä, baarikierroksia yms. Heti aamupäivästä rantakaupungin valtasi katumyyjät lippuineen ja rannekkeineen. Tää oli hieman rasittavaa, koska olis ollut ihana nauttia vaan ihan siitä rannalla olemisesta rauhassa välissä. Mut tällasessa kohteessa kun oltiin, niin onhan se tietysti aika ymmärrettävää.

Hintataso melko edullinen ja ruoka ihan hyvää. Saaren toiselle puolen ja lentokentälle kulki helposti bussilla ja (Eivissa) Ibizan kaupungin puolelta löytyikin sit jo enemmän historiaa ja shoppailumahdollisuuksia. Myös San Antonion rannasta lähtevät lautat erilaisille rannoille mm. Cala Saladaan, on ihan täydellistä!! Täällä vesi on niin kirkasta ja rannat kauniita ettei henkee saa.

Pineda de Mar ja Barcelona tuli tutuiks mulle vasta nyt toukokuussa, kun päästiin viettään yhteensä 8 päivää näiden kaupunkien välillä. Sagrada Familia oli uskomaton!! Espanjankulttuuriin ja katuihin ei kyllästy koskaan! Ihania paikkoja, näihin postauksiin pääset suoraan tästä: Pineda de Mar , Barcelona & Barcelona Aquarium


PUOLA (Gdansk)

Tää värikäs vanha satamakaupunki oli ihastuttava tällaselle valokuvausta rakastavalle ihmiselle. Paljon ihania rakennuksia ympäriinsä. Todella edullinen hintataso, joten sopii hyvin budjettimatkailijalle. Yllättävää oli, miten hyvät shoppailumahdollisuudet näin pieni kaupunki sisältää! Ihan huippu kaupunki esim. viikonloppu reissulle ja shoppailua ajatellen. Kaunis vanhakaupunki ja satama-alue. Pieniä kahviloita ja ruokapaikkoja. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, et kaupunki sijaitsee merenrannalla ja etenkin alkuvuodesta talvikuukausina tuuli on todella voimakas ja viileää on, vaikka celsiukset näyttäis toista. Lisää Puolan reissulta pääset lukemaan suoraan tästä: Gdansk



VIRO (Tallinna x2)

Tallinna on niin lähellä meitä et siellä tuntuu pärjäävän melkein Suomenkielellä. Sen vanhakaupunki sisältää historiaa niin paljon kuin sitä jaksaa reissunsa aikana vain niellä. Mulla nää vierailut on ollut vaan pintaraapaisuja, mut silti tässä kaupungissa ehdit nähdä päivässäkin aika paljon, koska kaupunki on kooltaa niin pieni. Niin värikkäitä rakennuksia ja kapeita kujia. Melko edullinen hintataso ja pieniä putiikkeja siellä täällä. En lähtis tänne pidemmälle reissulle, mut lyhyet päivän parin reissut kaupunkiin on kyllä aina kivoja! Lisää viimeisimmältä Tallinnan reissusta löydät täältä: Tallinna 1/2 , Tallinna 2/2 ,  Ravintola vinkki Tallinnaan





SAKSA (Berliini)

Berliinissä on suurkaupunki, jossa välimatkat on pitkiä. Kannattaa suosia julkisia kulkuvälineitä, koska niiden liput on edullisia ja näin säästät aikaa paikasta toiseen siirtymisessä. Me ostettiin muutamanpäivän liput jo lentokentältä Berliiniin saapuessa, mikä helpotti muutaman päivän kiertelyä kaupungin ympäristössä.

Kaupungissa hassua oli se, että sunnuntaisin kaupat on suljettuina eikä ostoksia oikeastaan missään voi tänäpäivänä tehdä. Tää päivä kannattaa siis joko huomioida lentolippuja ostaessa tai sit käyttää esimerkiksi nähtävyyksien kiertelyyn. Berliinin muuri on näkemisen arvoinen ja se sopii myös lapsiperheiden kans kiertelyyn, koska niihin maalattuja kuvia on niin laidasta laitaan. Myös Alexanderplazilla sijaitseva Berliinin TV-torni näköaloineen on kiva. Kuitenkaan tää kaupunki ei jättänyt mitään erityistä fiilistä muhun, vaan oli ihan kiva kaupunki muiden joukossa. Ehkä joskus annan Berliinille vielä toisen mahdollisuuden? Lisää Berliinin reissulta voit lukea täältä: Berliini










Mulla oli tarkoitus koota kaikki vierailemani Euroopan alueen kaupungit yhteen postaukseen, kunnes huomasin sen olevan vähän liikaa! Tässä muutamia suosikkejani ja toisen osan tuun kirjoitteleen teille meidän Rooman reissun jälkeen. Kaupunkeja missä olis ihana käydä on niin paljon, ettei kaikkiin oo yksinkertaisesti mahdollista päästä samantien. Koen silti tehneeni paljon töitä kaiken tän eteen ja olevani todella onnekas siinä - että oon päässyt matkustaan näinkin paljon jo muutamissa vuosissa.

Tuun kirjoitteleen teille jatkossa myös enemmän mun arkeen liittyviä juttuja ja mielipide postauksia. Näin myös te, jotka ootte tullut seuraamaan mun lifestyle pohjaista blogia pääsette kurkkaan myös muihin aiheisiin. En halua sulkee pois kaikkea muuta, vaikka tällähetkellä pääpaino bloginpuolella onkin ollut matkustaminen ja kulttuuri.

Onko teillä toiveita tulevia postauksia ajatellen liittyen joko matkustamiseen / matkakohteisiin tai ihan vaan lifestyle pohjaisesti elämään ja arkeen?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti