Top Social

UN ENCANTADOR BARCELONA

torstai 28. kesäkuuta 2018

Kirjoittelin teille aiemmin Pineda de Mar - kaupungista postauksen. Ajattelin tulla höpöttelemään teille tänään vähän Barcelonasta ja ajasta siellä. Me käytiin kahtena päivänä päiväreissu Barcelonassa, joista toisena päivänä keskityttiin pelkästään kiertelyyn ja nähtävyyksiin ja toisena lähinnä shoppailuun. Hypättiin heti aamusta junaan ja palattiin illasta takaisin Pinedaan illastamaan. Junamatka Pinedan ja Barcelonan välillä kesti noin tunnin, riippuen missäpäin Barcelonaa halusi jäädä pois.




Tää kaupunki oli täynnä ostoskeskuksia, kahviloita ja pieniä liikkeitä, mutta sit taas vastapainoksi toinen toisiaan kauniimpia katuja, rakennuksia, puistoja ja ylipäätänsä nähtävyyksien määrä kaupungissa on todella runsas! Koska Barcelona on käsittääkseni noin 1.6 miljoonan ihmisen suurkaupunki, myös välimatkat kaupungin sisällä on pitkiä ja mikäli julkista liikennettä ei halua kaiketi käyttää, on mietittävä mistä nähtävyyksistä on valmis tinkimään. Nähtävyyksiä kun onkin ympäri kaupunkia ja sen ympäröivällä alueella, niin kävellä saa kyllä ihan tosissaan senkin vuoksi. Pakko kyl silti sanoo, et jos julkisia mielii käyttää on ne silti varsin toimivat, mutta ruuhkaiset! Raitiovaunulla mennessä sai olla tarkkana et ehti ovista ulos, kun taas junassa sai seistä pitkänkin matkaa ennenkuin sä pääsit vapaalle istumapaikalle. Meidän parin päivän aika kaupungissa riitti vain murto-osaan kaikesta siitä, mitä oltais haluttu kyseisestä kaupungista päästä näkemään! Joten nähdään kyllä vielä, Barcelona!










Mun on pakko sanoo pari sanaa kaupunkien välisistä eroista. Ihan ensinnäkin aika tyypillinen asia kun hintataso. Kaikki oli vähintään tuplaten jossei triplaten kalliimpaa Barcelonassa ja turistialueilla suhteessa Pineda de Mariin. Toki edullisempiakin paikkoja täältä varmasti löytyy, mutta kannattaa tosiaan suosia edes niitä vähän hiljaisempia katuja. Muuten saat maksaa ihan vaan siitä, että sä oot just niiden turistien keskellä - missä joka tapauksessa kaikkee saa myytyä oli ne hinnat pienemmät tai suuremmat.

Toisekseen Pineda de Marissa ihmiset on tosi ystävällisiä ja avuliaita. En sano, ettei Barcelonassa olis, mutta siellä on paljon kiireisempää ja niin isompi määrä turisteja, että esim. asiakaspalvelun laatu ei ollut lähelläkään samaa tasoa. Olin lukenut ennakkoon paljon varoitus artikkeleita siitä, miten paikalliset eivät välitä enää turisteista, koska kaupunki alkaa hukkua heihin. En silti koe, että järkyttävän loukkaavaa käytöstä olisin saanut vastaani - tosin parii huonompaa asiakaspalvelu kokemusta lukuunottamatta.

Sit vielä yleisesti Espanjan kulttuurista. Tääl kuuluu ihan tapoihin olla myöhässä. Meinaan ettei ole millään tapaa outoa tai paheksuttavaa, jos sä saavut tapaamiseen vaikka puoli tuntia myöhässä. Ihmiset elää rennosti, eikä tutki kelloa lähellekään niin täsmällisesti kuin esimerkiksi me suomalaiset.

Mitä sit päästiin ja ehdittiin näkemään & mitä ei?

X Placa de Catalonya  






X Basilica of Sagrada Familia




X Gothic Quarter




X La Ramblas



X Arc de Triomf



X Barcelona Harbour



X Aquarium  Barcelona









! Nää kaikki paikat oli kyllä niiin näkemisen arvoisia

Seuraavalla kertaa mä haluan nähdä ainakin nää seuraavat kohteet:

- La Roca Outlet kylä
- Ciutadella Park
- Park Guell
- Barcelonan ranta

Näiden edellämainittujen lisäks mä haluan kyllä vielä joskus tulevaisuudessa vierailla Sagrada Familian sisällä! Nyt ei viitsitty ostaa lippuja sinne - koska meillä oli todella rajoitetusti aikaa ja ihmisiä jonossa oli todella paljon. Suosittelen siis netin kautta ennakkoon ostettuja lippuja. Mut tää tulee oleen vielä joskus mun Barcelona visit number 2 TOP juttujen joukossa.

Käytiin myös Diagonal Mar ja Maremagnum kauppakeskuksissa, missä oli runsaasti eri liikkeitä, missä shoppailla. Mä löysin enemmän vaatetta ensimmäisestä, missä oli useita tuttuja ketjuliikkeitä kuten Primark, Bershka, Kiko yms. Toisessa kauppakeskuksessa oli mulle vähän vieraampia liikkeitä, mut kyllä täältäkin löytyi myös tuttuja liikkeitä - tosin vähemmän. Oli hassua etten meinannut löytää oikein mitään ostettavaa tuolta Maremagnum kauppakeskuksesta, vaikka tavallisesti lähteekin aina ihan käsistä. :D

Kyselkää jos tulee jotain mieleen, nyt heittelen ihan vaan fiiliskuvat tähän alle!
















Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti