Top Social

IHASTUTTAVA LONTOO

tiistai 21. elokuuta 2018
Ah niin ihastuttava Lontoo! Viimepäivinä oon palannut useita kertoja näihin tunnelmiin valokuvien muodossa. Oon selannut ja käsitellyt viime Lontoon reissun kuvia ja jokaisella kertaa niiden joukosta on löytynyt ihan uusia suosikkeja, onks teillä käyny näin matkakuvien kanssa? Ensin tuntuu että joukossa on osa ihan todella ihania kuvia ja osa ihan tavallisia, mut jossain kohtaa ne sivuun jääneet kuvat saa sut innostuun kaupungista ja muisteleen sitä, ihan uudella tapaa. Ehkei ne "ihan tavalliset" lopulta olleetkaan niin tavallisia - sitä vaan alkuun iskee silmänsä toisiin kuvista tarkemmin.


En yhtään liioittele jos sanon, että rakastuin Lontooseen!

Multa on kyselty, mikä on se ihanin kohde, jonne kannattaa matkustaa. Se paikka, joka on jääny eniten mun sydämeen. Joka kerta tähän asti oon kertonut, että Lontoo ennen joulua on maaginen. Se on sellanen asia, mikä jokaisen ihmisen kerran elämässä pitäis kokea ja nähdä. Sellanen asia, joka iskee suhun aivan varmasti. Mitä et kadu tai johon et voi pettyä. Se fiilis vaan elää niin vahvasti ympäri kaupunkia näiden ihmisten ympärillä - puhumattakaan Oxford Streetistä. Jos sä voit, koe tää! Enpä sano tähän väliin muuta.




On paikkoja, joihin mä voin palata - ja sit niitä jonne yksinkertaisesti täytyy palata. Vaikka oltiin kaupungissa 4 päivää, emme ehtineet nähdä kuin murto-osan. Niin monia kahviloita ja ravintoloita, kaupunginosia ja nähtävyyksiä - joita olisi ollut ihana päästä katsomaan. Toisaalta haluan nähdä sen positiivisen puolen, että nähtävää jäi toisillekin kerroille. Täällä on vaan niin paljon nähtävää ja koettavaa. Pelkästään täällä kaduilla käveleminen saa mut rauhoittuun ja ihasteleen vaan kaikkee sitä ympärillä olevaa. En ihmettele, vaikka niin moni lähtee vaihtoon tai aupairiksi Lontooseen. Osa sydämestä jää kyllä sinne. Tuun palaan Lontooseen vielä useita kertoja, siitä mä oon varma!


Mulla on ollu yhtenä haaveena aina päästä ottaan kuva symbolisen Lontoon puhelinkopin vierellä, joten tässä se on! Voitte vaan kuvitella miltä se tuntu, hymy on niiin aito! Olisittepa nähneet sen kuvasarjan siitä, kun mua kuvattiin tän luona - hymyilin ja nauroin joka kuvassa vaan entistä leveämmin. Oli ihan huippu fiilis päästä kyllä käymään kauan odotetussa kohteessa - jostain syystä kun aina tullut käytyä muualla!

Voisin vaan kehua kaupunkia kehumisen perään, niin innoissaan oon jo tätä kirjoittaessa. Entiiä miks näiden Lontoo kuvien julkaisemiseen on mennyt kohtuuttoman kauan, mutta ainakin nyt mä oon 100% tyytyväinen näiden kuvien käsittelemiseen! Nää kuvat on käsitelty Lightroomin Preseteillä, jotka on suunnitellut Anni , kiitos ihan hurjasti. Helpotti huomattavasti kuvankäsittely urakkaa, jossa yleensä vierähtää enemmän kuin paljon aikaa!



Palatakseni Lontooseen, me yövyttiin Hyde Parkin laitamilla - mistä pääsi helposti joko kävellen tai bussilla kohti keskustaa. Metrollakin pääsi, mut meidän pysäkit oli sen verran sivussa et useimmiten sitä olis täytyny vaihtaa, jos olis halunnut kulkee hotellille asti. Sijainti oli siis ihanteellinen, jos ei pieni kävelymatka haittaa.

Kauniin Hyde Parkin viertä kelpasi kyllä kävellä aina suoraan kohti Oxford Streetiä. Sitä vaan katteli ympärilleen ja seurasi liikennettä, toispuoleista liikennettä. Välissä oli niin kotoisa olo, kun kaikki oli niin ystävällisiä ja tuttavallisia meitä kohtaan. Pienissä kahviloissa oli niin hyväntuulista porukkaa että se hymy tarttui väkisin omillekin huulille. En sano, ettei suurkaupungin vilinä näkyisi kahviloissa tai katukuvassa, mutta turisteille oltiin ystävällisiä. Se ei ole aina itsestäänselvää suurkaupungeissa tai ylipäätänsä. Tai sit se johtui ihan vaan Joulusta. Mut ihana tunnelma jäi.

Ihania katuja ja rakennuksia, useimmiten nää matkat hidastuikin jo pelkästään sen takia, et kaikkea täytyi jäädä kuvailemaan. Tiedättekö tunteen?




Pieni vinkki! Jos Lontoo on vielä kokematta tai nähtävyydet Lontoosta on näkemättä, suosittelen ehdottomasti kokeileen Hop On Hop Off -bussia. Sen avulla sä pystyt kulkeen pitkin kaupunkia vuorokauden ajan. Hyppäät bussiin reitinvarrelta sieltä mistä sulle parhaiten sopii ja pystyt jäämään pois koska vaan pysäkillä, kun haluut tutustuu nähtävyyksiin tai tiettyyn alueeseen paremmin. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, ettei bussiajelu Lontoon keskustassa oo mikään nopea pyörähdys, vaan sä saat kulumaan siellä useamman tunnin - joten jos suunnitelmissa on kiertää kerralla koko rinki tai edes lähes, kannattaa ottaa mukaan pientä syötävää!

Tää oli meidän mielestä ihanteellinen tapa tutustuu kaupunkiin ja ottaa sieltä kuvia, mut tosiaan yllättävää oli miten ruuhkaisaa lopulta täällä oli! Liikennevaloissa ja risteysalueilla seistiin välissä pitkään, mut jos keli on hyvä - ei sitä ajankulua edes huomaa! Ihana Englanti ja Lontoo <3

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti