Top Social

KINKKU - TOMAATTI - RUCOLA MUNAKAS

keskiviikko 19. syyskuuta 2018
Eilen illalla mulle iski leivonta / ruoanlaitto vimma ja hetken mietiskelyn jälkeen aloin tehdä munakasta. Mä en itse voi sietää kananmunan makua sellaisenaan, joten tiesin ettei mulla tuu syötyä itsellä munakasta täytteistä tai sen ulkonäöstä huolimatta, mutta päätin tehdä sitä jokatapauksessa miesystävälleni ja tais sitä meidän Kirokin muutaman palan haukata! Tuoksui ja näytti tosi herkulliselta omaan silmään ja kommenttina sainkin, että tulee välissä jopa pitsa mieleen - liittyen vahvasti yrttimausteen käyttöön eli oreganoon. 


Munakkaaseen tarvitset:
- Kananmunia 6-8 kpl
- Miniluumu tomaatteja
- Rucolaa
- Kinkkua 1 dl verran
- Ruokakermaa 1 dl
- Juustoraastetta 0.5 dl
- Mausteita: Suolaa & mustapippuria o.5 tl sekä oreganoa munakkaan päälle 2 tl

Ohje: 
Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, kinkkukuutiot, pienittyjä rucolan lehtiä kourallinen ja mausteista suola ja pippuri. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun / voideltuun vuokaan. Lisää pinnalle juustoraaste ja oreganoa, voit säädellä näiden määrää myös omaan mieleen sopivaksi. Kypsennä sitten 200 'C uunissa, keskitasolla, 15 - 20 minuuttia yhteensä. Lisää välissä tomaatit. Voit lisätä vielä lämpimän munakkaan päälle halutessasi muutaman rucolan lehden koristamaan kokonaisuutta.

VINKKI ! Kannattaa kypsentää ensin n. 10 minuuttia, jonka jälkeen lisätä puolitetut miniluumu tomaatit. Sitten paistaa vielä 5-10 minuuttia, kunnes munakas on valmis. Jos haluat lisätä rucolan lehtiä vielä munakkaan päälle, kannattaa lisätä ne vielä kun munakas on lämmin.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti