Top Social

PÄIVÄKIRJANI SIVUILTA

tiistai 9. elokuuta 2016
Tänäpäivänä päätin etsiä käsiini nuoruudessani ja varhaisaikuisena kirjoittamani päiväkirjan, joka on keskittynyt ensimmäisiin ihastumisiin, ulkomaan reissuihin ja ystävien kanssa yhdessäoloon. Siellä on niin paljon vanhoja muistoja ja sitaatteja ajoilta, joita ei enää selvästi muista. Miten voikaan olla jo niin häpeällistä lukea näitä vanhoja kirjoituksia? Jollain tapaa sitä varmasti huomaa sen oman henkisen kasvunsa näin useiden vuosien jälkeen. Huomaa, miten ajatusmallit ja yleinen ajatusmaailma on muuttunut. Miten se vanha ajattelutapa saa oudoksuvan virneen kasvoille. Nauramaan ja itkemään yhtä aikaa, voi apua!


Tälläkertaa ajattelinkin jakaa teidän kanssa muutamia lyhyitä kirjoitelmia muutamien vuosien takaa! Nyt pääsette kurkkaamaan rehellisesti ja yhtään kaunistelematta tai korjailematta sinne. Kyllä sitä vaan ihminen kasvaa ja kehittyy, muuttuu ihmisenä - vaikkei sitä aina itse huomaakkaan. Nämä kirjoitukset ovat muutamien vuosien takaa, joten ei kuitenkaan niitä kaikista kirpeimpiä julkaistavia. Tässäpä vain ihan muutamia kirjoitelmia!

10-5-2010 / Oulussa

"Oon tosissani innostunut ajatuksen, että opiskelen ensin lähihoitajaksi ja lähtisin lähihoitajan tutkinnon jälkeen au pairiksi ulkomaille. Eniten innostaa Austraalia, koska se on toisella puolella maapalloa ja paikka josta löytää paljon sellaista mitä ei ole missään muualla maailmassa. Haluan kävellä siellä pitkillä hiekkarannoilla ja ottaa aurinkoa. Oppia puhumaan englantia häpeämättä ja hyvin. Jos tulee lähdettyä au pairiksi niin sitten kirjoitan blogia ja otan äärettömästi kuvia. "

14-2-2012 / Oulussa

"Oltiin mun kavereiden kanssa viime viikonloppuna viettämässä yhdessä aikaa. Oli muuten hauskaa! Vitsi, että raivostuttaa ton X -ihmisen käytös, kun aina pitää sitä odotella ja tehdä just niinku se haluaa. En vaan kaipaa yhtään tollasia ihmisiä mun elämään, jotka vaan nalkuttaa joka asiasta. Onneksi sit sekin osas rentoutua jossain vaiheessa, eikä pilannu tunnelmaa. Sillä vaan on tapana olla meidän kaveriporukan mukana, mut sit vetää aina jotain roolia - mitä ei jaksa katella."

27-10-2012 / Oulussa

"Kävin pitämässä kauneusillan mun Oriflamen Oulun -ryhmän konsultin tilalta. Se meni tosi kivasti. Esittelin meikkejä ja kauneustuotteita, sit ne kaikki naiset kiiruhtikin heti kokeileen kaikkia testereitä ja tuotteita. Kyseli ne jotain meikkausvinkkejäkin. Hassua, ettei ne osannu käyttää ihan perusmeikkejä. Oli kyllä kaikkiaan kiva ilta, vaikka alkuun tää ensimmäinen itse vetämä kauneusilta isolle naisjoukolle jännittikin! "

14-12-2013 / Oulussa

"Mulla oli tänään harjoittelupäivä psykogeriatrisella osastolla. Pääsin käyttämään yhtä asiakasta sähköhoidossa ja oli muuten tosi mielenkiintosta! Sit kävin fysioterapeutin mukana arvioimassa yhden asukkaan kotioloja ja onnistuisko kodinmuutostyöt niin, että kotona asuminen voisi vielä onnistua. Fysioterapeutti oli niin erikoinen ja halusi kotiuttaa asiakkaan, vaikka tilanne näytti päinvastoin ihan toiselta. Päivän jälkeen tää fysioterapeutti viskas mun vastuulle vielä koko kotikäynnin kirjaukset. Oli aika paljon kirjattavaa Efficaan, mut ainakin oppi tänkin homman."

1-1-2014 / Oulussa

"Heippa! Hullua ajatella, että taas uusi vuosi aluillaan. Tästä vuodesta tulee varmasti uskomaton. Oon tapaillu satunnaisesti Juusoa nytten parisen viikkoa. Oltiin mun kavereiden J, M ja T :n kanssa juhlimassa uutta vuotta eilettäin. Illalla sitten nähtiin Juuson kanssa ja lähdettiin sen vanhempien luokse, kun ne oli matkoilla. Siellä oli sen veljiä ja velipuolia, jotka oli tosi mukavia ja rentoja ihmisiä. Juuso on niin ihana, kun se huomioi mua ja osaa yllättää aina. Meillä on kuitenkin aika paljon ikäeroa, mikä mietityttää mua."


Nämä kirjoitelmat ovat aika työ -ja opintopainotteisia ja ihmettelinkin, että mitä pidemmälle kirjoituksia luin, sitä enemmän aloin kertoa ura-ajatuksistani ja suunnitelmista. Vaikkakin muistan hyvin ajan opintojeni aikaa, jolloin vietin erityisen paljon aikaa myös ystävien ja perheeni kanssa ja elämässäni tapahtui paljon. En pelkästään opiskellut ja miettinyt siihen liittyvää. Myös päiväkirjan kirjoitusteni välillä alkoi myöhemmin olla enemmän aikaa, eikä kirjoitettua tullut yleensä edes kertaa viikkoon, saatika aina edes puoleen vuoteen. Päivämääriä oli siis milloin miltäkin ajankohdalta. Hassua myös, että mulla on ollu tapana opintojen aikana matkustaa melkoisen paljon, eikä niiltäkään matkojen ajoilta oo yhtään kirjoituksia. Huomattu on, että aina kun on tapahtunut enemmän asioita elämässä, niin ei oo tullut kirjoiteltua sit mitään.

Miksi sitten valitsin elämästäni näitä myöhäisempiä kirjoituksia? Niin siksi, että lapsuus ja nuoruus aikojeni kirjoitukset ovat liian henkilökohtaisia ja suorasanaisia. Tarkoituksenani ei ole alkaa hienonnella tai muuttaa alkuperäisiä kirjoituksia. Tiedän, että nämä kirjoitukset vaan satuttavat ja loukkaavat muita ihmisiä ja myös itseäni. Ne eivät ole yksinkertaisesti julkaisukelpoisia. Rehellisiä tekstejä, mutta eri elämäntilanteesta ja vanhoilta ajoilta, joita en enää halua muistella. Voin silti kertoa, että on aika terapeuttista lukea näitä joskus itsekseen ja pohtia kaukaisia tapahtumia.

Onko teillä vanhoja päiväkirjoja yhä tallessa? Tai oletteko ylipäätänsä niitä kirjoitelleet?
Kommenttiboksi on teitä varten, joten mielellään kuulen lisää teidän kirjoituksista <3

SATU
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti