Top Social

HELPPO JA MAUKAS KASVISPIIRAKKA

tiistai 15. marraskuuta 2016


Tänäpäivänä mää päätin leipoo jotain kaapissa olevista raaka-aineista. Heti oli sellanen perusajatus, että muutamat avatut raaka-aineet tulis saada käytettyä pois ennen pilaantumista ja netin kautta päädyinkin tähän reseptiin. Ja vaikka itseasiassa tää oli ensimmäinen resepti minkä löysin internetistä kasvispiirakka hakusanalla, niin voin kertoa että tää oli tosi onnistunutta ja hyvää perus-kasvispiirakkaa!  (Pieniä muutoksia tosin reseptiin tehty)

RAAKA-AINEET:

POHJA:                                     TÄYTE:                            PÄÄLLINEN:

/ 100 g margariinia                  / 1 - 2 sipulia                    / 0,75 dl vettä
/ 1 dl juustoraastetta                / 2 tomaattia                    / 2 kananmunaa
/ 2 ½ dl vehnäjauhoja             / paprika                          / 2 dl juustoraastetta
/ ½ tl leivinjauhetta                / mustapippuria
/ 0.75 dl vettä                            /suolaa
                                                   / basilikaa


Vaihe 1 ) Lisää lämpimän margariinin joukkoon juustoraaste, vesi ja seos, johon on sekoitettu vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Vaihe 2 ) Voitele uunivuoka. Painele taikina pohjaksi uunivuoalle.

Vaihe 3 ) Hauduta sipulit pannulla. Leikkaa sitten pieneksi muut täyteaineet ja lisää ne myös pannulle ja kypsennä hetki. Lisää mausteita makusi mukaan. Ainakin suola, mustapippuri ja basilika sopii hyvin!

Vaihe 4 ) Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja paista 225'C: ssa n. 10 minuuttia.

Vaihe 5 ) Sekoita munat, vesi ja juustoraaste keskenään. Ota piirakka hetkeksi uunista pois ja levitä päällinen täytteiden päälle. Paista vielä uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on valmis.

Ja sit ei muuta kun vaan leipomaan, eiks vaan? :)
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti