Top Social

A FEW DAYS IN GDANSK

perjantai 13. heinäkuuta 2018
Ajattelin tulla kertoon teille vähän Pohjois-Puolan satamakaupungista Gdanskista ja mun muutamasta päivästä siellä alkukeväästä! Päätettiin lähtee mun työkaverin kanssa muutaman päivän reissulle helmikuun lopussa Gdanskiin, johon Turun kautta lentämällä onnistuin bookkaamaan matkan (sis. lennot, hotellin ja aamupalan) hintaan 76 e /hkl. Joten eihän tätä mahdollisuutta voinut jättää käyttämättä ja tässä sitä nyt ollaan. Ihan yhtä hämmentyneenä vieläkin siitä, miten oon voinut tohon hintaan saada tällasen matkan.

* Vinkkinä voin kertoa, että kohteeseen pääsee vieläkin todella edullisesti matkustaan - mut myös siellä eläminen on todella edullista ja se onnistuukin varsin pienelläkin budjetilla jos tarvis. Jos haluisit matkustaa johonkin lähelle ja edulliseen kohteeseen esim. viikonloppu matkalle - niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Gdanskia!






Gdansk on täynnä vanhoja värikkäitä rakennuksia, historiaa ja pieniä matkamuisto myymälöitä. Siellä on monia monia ostoskeskuksia ja yksittäisiä liikkeitä, joten shoppailtavaa sieltä löytää todella paljon. Mikä pisti silmään niin erityisesti lyhyenä naisena se, että housuja löytyi jokakulmalta just itelle sopivan mittaisena, eikä tarvinnut miettiä sitä - että lahkeita joutuu käärimään. Ostinkin tältä reissulta varmaan 7 farkut. Ja mikspä en, sillä niitä sai todella edullisesti ja kerrankin oikean kokoisena.

Toinen mitä Gdanskista kannattaa ostaa on nahkatuotteet. Löysin ihan super kivat nahkahanskat vain murto-osa hintaan siitä, mitä ne esimerkiksi täällä Suomessa maksaisi. Vaatetta ja sisustustavaraa, maalauksia ja postikortteja oli kyllä joka kulmalla. Osa liikkeistä oli vaan niin pieniä ja huomaamattomia, että sai olla tarkkana talvisaikaan niiden löytämiseksi. Kesällä varmastikin kadut täyttyvät erilaisista kauppiaista ja kojuista, terasseista - uskoisin näin. Mutta pakko sanoo, ettei alkukevään pakkasetkaan haitanneet ostoskeskuksista ja muista liikkeistä johtuen, vaikka kannattaakin näin helmikuun lopulla vielä varautua kovaan ja kylmään tuuleen. Me ei varauduttu ja sikspä oltiin sit vähän vähissä vaatteissa täällä rantakaupungissa. Tiesittekö muuten, että Gdansk on osa kolmoiskaupunkia ja sijaitsee aivan lähellä Sopotia ja Gdyniaa. Näissä en oo päässyt vielä käymään, mut ainakin Sopotista löytyy mahdollisuudet myös rantalomailuun Itämeren rannalla.








Lennot meillä oli halpalentoyhtiä Wizz Airin kautta. Lento Turusta Gdanskiin oli hurjan nopea! Olisko ollut vajaa 1.5h suunta. Pidempi matka oli kulkee Onnibussilla Tampereelta Turkuun :D Aika hauska. Huomasinkin vasta, et myös Norwegian on lisännyt uudeksi reitikseen nyt lennot Helsingistä Gdanskiin. Eli edulliset lennot onnistuu tehdä nyt myös Helsingin päästä. 

Nää rakennukset oli niin kauniita värikkäine yksityiskohtineen. En kestä! Olisin voinut kuvata rakennuksia (lue: taas vaihteeksi) ties kuinka pitkään. Oon jotenkin kauheen innostunut vanhoista kauniista rakennuksista ja arkkitehtuurista. Oon huomannut sen vasta matkusteluiden ja lähinnä viimevuosien aikana. Mut eiks se oo vaan hyvä juttu, et innostuu myös kaupunkien kulttuurista ja historiasta. Täällä sitä riitti kyllä, vaikkei Gdansk itsessään kovinkaan suuri kaupunki ole, vaan itseasiassa sen verran pieni - että siellä olis voinu kävellä / pyöräillä aikalailla kaikkialle ja vanhassa kaupungissakin kävellen liikkui nopeasti paikasta toiseen. Kuitenkin julkisen liikenteen liput oli todella halpoja ja sellainen kannattikin ostaa jo heti lentokentältä Puolaan saapuessa. Olikohan 24h julkistenlippu 2-3 euroa? Voisin kyllä ehdottomasti palata Puolaan tai vaikka jopa Gdanskiin toisenkin kerran! Vaikka sitten kesäaikaan, et voisin vierailla myös tuolla Sopotin rannalla!








Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti