Top Social

PORKKANAPIIRAKKA (pellillinen)

keskiviikko 28. syyskuuta 2016
Tänään mulla alkoi tekeen hirmuisesti mieli porkkanapiirakkaa ja päätinkin näin viimeisen vapaapäivän päätteeksi leipoa pellillisen sitä. Onhan muuten herkkua! Eikä oo muuten mitään tietoa kelle mä ton kaiken syötän, sillä sitä on tosiaan se kokonainen pellillinen, eikä me olla hirmu kovia piirakan / pullan syöjiä. Yksittäisiä paloja kahvin seurana kyllä varmasti menee.

Reseptin olen bongannut aikaa sitten Tarun Taikakakut - blogista. Pieniä muutoksia olen kylläkin tehnyt ohjeeseen. Alkujaan resepti on kirjasta: Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat leivonta ohjeet. Jokatapauksessa tällä ohjeella onnistuu aivan varmasti!



PORKKANAPIIRAKKA:     (pellillinen)

5 kananmunaa // 4dl sokeria // 200g sulatettua voita // 5dl vehnäjauhoja // 2tl leivinjauhetta // 2tl vaniljasokeria // 4tl kanelia // 3-4 isoa porkkanaa

¤ Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
¤ Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen sulaneen voin kanssa.
¤ Lisää viimeiseksi raastettu porkkana.
¤ Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.
¤ Paista 200 °C :ssa noin 20 minuuttia.

KUORRUTUS:

200 g maustamatonta tuore- tai sulatejuustoa // 225g tomusokeria // 50g pehmeää voita

¤ Vatkaa kuorrutuksen aineet sekaisin keskenään.
¤ Levitä jäähtyneen piirakkapohjan päälle.

PÄÄLLINEN:

mantelirouhetta

¤ Koristele pinta mantelirouheella. Säilytä piirakka kylmässä.

SATU
2 kommenttia on "PORKKANAPIIRAKKA (pellillinen)"
  1. Oi nam, näyttää niin hyvältä. Oon tainnut kuolata porkkanakakkua viime aikoina ties monestako blogista enkä silti ole saanut leivotuksi. Pitäisköhän vihdoinkin ryhdistäytyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja maistuu vähintäänkin yhtä hyvälle! :-) Nyt kyllä todellakin suosittelen, oli niiin hyvää! ;)

      Poista