Top Social

KEVYT KOSKETUS TUKHOLMAAN

perjantai 30. joulukuuta 2016

Muutama viikko takaperin sain kosketusta Ruotsin maaperältä ennestään vieraasta kaupungista Tukholmasta, joka onkin maan pääkaupunki. Olihan tää kaupunki ihan toistaluokkaa, mitä nämä pienemmät kaupungit, joissa oon päässyt vierailemaan. Naapurimaassa kun ei oo tullut käytyä muuten kuin Pohjois-Ruotsin Piteå:ssa ja Haaparannan alueella, kun sukujuuret itsellä Oulussa on ja jalkapallo ajoilta tuttuja ystäviä löytyy siks Tornion suunnilta.

Pintaraapaisu ja kevyt kosketus Tukholmaan siksi, että oltiin mun ystävän kanssa "Päivä Tukholmassa risteilyllä". Suunnitelmissa oli ennakkoon joulutorien ihastelua, Mall of Scandinavia -ostoskeskuksessa shoppailua, kaupungilla kiertelyä, hyvästä ruoasta nauttimista ja valokuvaamista. Valitettavasti sää oli pääosin räntäsadetta ja itseasiassa luntakin oli enemmän entä Helsingissä, joten tyydyttiin suurinosa ajasta viettämään sisätiloissa ja suojaisessa. Kun aamupäivän lumimyräkästä päästiin - onneksi ilmat hieman paranivat kohti iltapäivää. Joulutoreja ei ehditty valitettavasti kiertelemään, koska tiukan aikataulun vuoksi oli suunnitelmien suhteen oltava järkevä. Liian paljon - liian lyhyeen aikaan, kun ei vaan oo sit taas hyväjuttu.








Ah miten joulusta! Voitaspa Suomessakin panostaa viel pikkusen enemmän koristuksiin ja tällasiin kauniisiin kransseihin ja laittaa kuusia ympäri kaupunkia. Jostain täytyis löytää meillekin sellanen lataus intoa. Yhtenä huomiona haluun ottaa esille Joulupukki hyväntekeväisyysjuoksu :n, mikä järjestettiin Tukholmassa juurikin meidän siellä ollessa. Vitsi miten hauska oli nähdä ihmisiä, jotka oikeesti vetivät päällensä tän puvun ja lähtivät lenkkarit jalassa juokseen matkaa - hyvän asian puolesta!

Mitä sitten ihmisistä, niin olin oikeastaan yllättynyt miten ystävällisiä ja avuliaita ihmiset meitä kohtaan olivat. Aina höpötellään niin paljon noista ruotsinkielisistä ja siellä asuvista, muka huonoista käytöstavoista, mut ei kai me kyllä epäystävällisiin ihmisiin törmätty. Vaatekaupassa sain todella hyvää palvelua, samoin apua kysyttäessä ja rautatieasemallakin. Ihmiset kyllä avusti, kun uskals kysyy apua, jos joku asia mietitytti! Ja mehän uskallettiin, kun ei jaksettu karttoja pyöritellä kaiken aikaa.


Mitä tulee ruokailuun, niin me käytiin syömässä Mangiardino raflassa. Henkilökunnan kielitaidosta en aivan täysin vakuuttunut tai sitten me ei tultu toisillemme lainkaan ymmärretyiksi, mutta jokatapauksessa palvelu oli todella sujuvaa ja saatiin ruoat todella nopeasti! Aika arkista ruokaa, mutta hyvää. Sisustukseltaan paikka oli todella viihtyisä ja rento, voisinkin nähdä viettäväni siellä aikaa useamman tunnin hyvän ystäväporukan kanssa.

Voisin kuvitella erittäin hyvin palaavani tulevana kesänä Tukholmaan, koska musta tuntuu et tää paikka pääsee oikeuksiinsa vasta keväällä. Tää talviaika kun ei oo sitä parasta mahdollista aikaa pyöriä keskusta-alueilla ja vanhassa kaupungissa, vaikka kaunista onkin. Varmasti pääsen sisään sit paremmin tähän kaupunkiin ja paremman ajan kanssa! Kiitos Tukholma ja tapaamisiin! :-)




2 kommenttia on "KEVYT KOSKETUS TUKHOLMAAN"
  1. Ihania kuvia Tukholmasta! :) Ite oon käynyt pari kertaa Tukholmassa päiväkäynnillä, mutta joskus voisi mennä sinne kyllä ihan yöksikin ja kierrellä vähän laajemmin muuallakin kuin ostoskeskuksissa ja satamassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin jäi varmasti hirmuisesti näkemättä! Varmasti ois kannattava vaihtoehto meille kummallekin! Ja kesäaikaan. :-)

      Poista