Top Social

FRESSI UUSI ALKU - KEHONKOOSTUMUKSESTA JA LÄHTÖKOHDISTA

sunnuntai 9. lokakuuta 2016
Näin ne talviloman vikat tunnit lähenee loppuaan ja on aika palata huomenaamulla hyvin levänneenä takaisin töiden pariin. Edellinen viikko on hujahtanut aivan kuten suunnitelmissa olikin rentoutuen ja pienistä hetkistä nauttien. Vaikka viikko sinänsä on lyhyt aika, mää sain siitä irti ihan todenteolla. Mitä sitten sen aikana ehdin toteuttaa, niin suoritin viimeisen autokoulun vaiheen eli syventävän vaiheen liukkaanradan harjoituksen ja nyt autokoulu on kokonaisuudessaan pidemmäksi aikaa ohi. Sain vaihdettua kuntosalia ja päästyä kivasti treenin makuun, syötyä hyvin ja ehdinpä vähän leipomaankin. Kävin katsomassa sekä salibandya että jääkiekkoa, sekä katselin ihan vaan täältä kotisohvalta useita tunteja erilaisia sarjoja. Ja kyllä muuten todellakin rentoutti!


Aikaisemmin ehdinkin jo teille vihjata uudesta kuntosalista ja muutoksista treenieni suhteen. Oon kokenut viimeaikoina itsekseen treenaamisen ja vuorotyön aiheuttamat aikataulutukset melko haastaviksi ja päätinkin hyödyntää ensimmäistä kertaa elämässäni kuntosalin tarjoamia personal trainer - palveluita. Mä nimittäin valitsin itselleni Tampereen Fressiltä aloituspaketin, johon sovin muutamia tapaamisia ja ruokavalioon liittyvää ohjeistusta. Nämä tapaamiset aion hyödyntää henkilökohtaisten treeniohjelmien laatimiseen ja ruokavalio suunnitelman toteuttamiseen. Aion ottaa puheeksi vuorotyöni ja arkielämän tapahtumat, joiden myötä myös oman arjenhallinta ja suunnittelu varmasti helpottuvat.

Mitä sitten saatiin selville niistä kehonkoostumus mittauksista, niin hyväthän ne tulokset olivat. Missä sitten taulukko löi punaista, niin toi rasvamassa. Meillä naisilla kun sitä rasvaa täytyis olla kropassa pikkusen enemmän kun tää 6kg. Mun paino pituuteen suhteutettuna on ihan normaali, mutta siis yleisesti kehityksen ja elimistön toiminnan kannalta tuota rasvaa tulisi olla enemmän. Ja sehän onkin se ihan ensimmäinen tavoite. Lihastahan siis löytyi ja painoon suhteutettuna sitä rasvatonta massaa oli 87.2% ja rasvamassaa se 12.8% painosta. Eli tästä voikin sitten päätellä jo osittain nimenomaan sitä, että tulostahan rasvamääristä huolimatta kuitenkin on tullut. Nyt vaan keskitytään keräämään muutama kilo puhtaasti lisää. Mun tavoite painon tulis olla sen 3-4kg enemmän ja siihen päästään vain ja ainoastaan syömällä, joten ruoanmäärät tulee jatkossa vielä entisestään siispä lisääntymään.

Energiankulutus mulla on levossa 1176kcal ja kokonaisenergiankulutus sen 2118kcal. Luustolihasmassa on jakautunut tasaisesti kropassa, eikä suuria toispuolieroja käytännössä ole. Mainittakoon, että oikeassa jalassa on kuitenkin vähän enemmän voimaa. Vaihekulmaa tarkasteltaessa olen siinä todella korkealla, mikä näkyy persentiili arvossani joka on 97. Tässä siispä hieman nippelitietoa aiemmista tuloksistani ja tästä on taas hyvä jatkaa.

Motivaatiota löytyy nyt todella paljon! On muuten huippua kun viimeinkin tuun saamaan ihan ittee varten suunnitellut ohjelmat ja ohjeet niiden toteutukseen. Jollain tapaa musta tuntuukin, että tällähetkellä mulla riittää motivaatiota ja aikaa myös sen noudattamiseen, eikä mun tartte ajatella yleisesti treenaamista minkäänlaisena velvoitteena tai rituaalina. Uusi alku Fressissä alko tälläviikolla niin hyvin, että otan kyllä todella hyvillämielin vastaan jo seuraavankin viikon. Ja yksjuttu on varma, infrapunasaunassa käyminen tulee oleen osa mun viikottaisia suunnitelmia. On muuten sen verran huippujuttu!

SATU
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti